Bereidingstijd: 15-20 minuten
Porties: 2
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 prei
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter water
- 1 theelepel olijfolie
- 2 blokjes kippenbouillon
- Peper
- 1 pakje (circa 100 gram) gerookte zalm
Benodigdheden voor bereiding: Staafmixer, koekenpan/wok, kookpan, groente mes, snijplank, Kookspatel
Bereiding:
- Snijd de courgette en prei in plakjes van ongeveer ½ cm,
- Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
- Zet de koekenpan of wok met de theelepel olijfolie aan op middelhoog vuur.
- Zodra de olie warm is, voegt u de courgette, ui en knoflook toe.
- Laat 5 minuten bakken en roer het regelmatig om.
- Breng ondertussen een pan met 1 liter water aan de kook.
- Als het water kookt, voeg dan de 2 bouillonblokjes toe.
- Voeg de gebakken courgette, ui en knoflook toe aan de pan met bouillon.
- Voeg eventueel wat peper toe.
- Snijd de gerookte zalm in kleine snippertjes en serveer in een kom op tafel.
- Schep de zalm in de soep en de zalm krijgt een bruine kleur en lekkere smaak. Klaar!
( u kunt het gerecht eventueel ook in één pan bereiden door de bereiding van de koekenpan[het bakken van de courgette, ui en knoflook] in de kookpan te doen. Let hierbij wel op dat u dan meer olie nodig heeft omdat dit sneller aanbakt! U voegt dan na het 5 minuten bakken het water en de bouillon daarbij toe)
Tip:
- Vindt u het lekker om een stevigere/dikkere soep te hebben?, voeg dan een courgette of prei extra toe .
- Vindt u het lekker om een dunnere soep te hebben?, voeg dan na de bereiding extra water toe. Eventueel kunt u ook een extra bouillonblokje daarbij toevoegen voor de smaak.
Voedingswaarde per portie (500ml):
Energie: 222 kcal
Eiwit: 17,6 g
Vet: 9,1 g
Verzadigd vet: 2,2 g
Koolhydraten: 16,1 g
Vezels: 2,6 g
Zout: 4,2 g
Reactie plaatsen
Reacties