Bereidingstijd: 10-15 minuten
Porties: 1
Ingrediënten:
- 1 zalmfilet (ongeveer 100 gram)
- 1 snufje peper en zout
- 150 g komkommer
- ½ rode ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 ml water
- 150 g bloemkoolrijst
Benodigdheden voor bereiding: koekenpan, aardappelmesje, kom, kookpan, snijplank, houten lepel.
Bereiding:
- Laat de zalmfilet even op kamertemperatuur ontdooien.
- Breng de zalmfilet op smaak met een snufje peper en zout.
- Spoel de komkommer even af, en snijd hem in plakjes.
- Halveer de rode ui en snijd hem in plakjes.
- Voeg de uienringen samen met de komkommer samen in een kom.
- Zet de koekenpan op een midden hoog vuur en voeg de olijfolie toe.
- Als de olie warm is kan de zalm in de pan gedaan worden. Bak de zalm op beiden zijden 3 minuten gaar.
- Breng een kookpan met 400 ml water aan de kook. Als het water kookt kunt u de bloemkoolrijst toevoegen en 1-2- minuten laten doorkoken.
- Giet de bloemkoolrijst af (let op dat u dit met de deksel van de pan doet of met een zeef, want door de gaatjes van een vergiet komen de kleine stukjes bloemkool doorheen)
- en serveer het samen met de zalm, komkommer en ui op een bord.
- Smakelijk eten!

Voedingswaarde per portie:
Energie: 354 kcal
Eiwit: 23,5 g
Vetten: 25,4 g
Verzadigd vet: 4,8 g
Koolhydraten: 6,4 g
Vezels: 2,6 g
Zout: 0,18 g
Reactie plaatsen
Reacties