Gebakken zalmfilet met bloemkoolrijst

Gepubliceerd op 12 juni 2019 om 18:48

Bereidingstijd: 10-15 minuten

Porties: 1

Ingrediënten:

  • 1 zalmfilet (ongeveer 100 gram)           
  • 1 snufje peper en zout 
  • 150 g komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 ml water
  • 150 g bloemkoolrijst      

                                                                                              

Benodigdheden voor bereiding: koekenpan, aardappelmesje, kom, kookpan, snijplank, houten lepel.

 

Bereiding:

  • Laat de zalmfilet even op kamertemperatuur ontdooien.
  • Breng de zalmfilet op smaak met een snufje peper en zout.
  • Spoel de komkommer even af, en snijd hem in plakjes.
  • Halveer de rode ui en snijd hem in plakjes.
  • Voeg de uienringen samen met de komkommer samen in een kom.
  • Zet de koekenpan op een midden hoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  • Als de olie warm is kan de zalm in de pan gedaan worden. Bak de zalm op beiden zijden 3 minuten gaar.
  • Breng een kookpan met 400 ml water aan de kook. Als het water kookt kunt u de bloemkoolrijst toevoegen en 1-2- minuten laten doorkoken.
  • Giet de bloemkoolrijst af (let op dat u dit met de deksel van de pan doet of met een zeef, want door de gaatjes van een vergiet komen de kleine stukjes bloemkool doorheen)
  • en serveer het samen met de zalm, komkommer en ui op een bord.
  • Smakelijk eten!

Voedingswaarde per portie:

 

Energie:             354 kcal       

Eiwit:                  23,5 g    

Vetten:               25,4 g

Verzadigd vet:   4,8 g

Koolhydraten:   6,4 g

Vezels:                2,6 g

Zout:                   0,18 g

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.