Bereidingstijd: ½ uur + ½ uur wachten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 1 kilo uien
- 2 eetlepels vloeibaar bak en braad
- 1 eetlepel bloem
- 1 pot kippenbouillon
Benodigdheden voor bereiding:
Kookpan (inhoud van minimaal 2 liter), snijplank, koksmes, bakspatel.
Bereidingswijze:
- Snijd alle uien in halve ringen.
- Bak de uien in de vloeibare bak en braadboter
- Zodra de uien glazig (doorzichtig) zijn, voeg de eetlepel bloem toe.
- Bak de bloem op laag vuur enkele minuten mee terwijl je het blijft doorroeren.
- Voeg de pot kippenbouillon beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren. Let op: de potten kippenbouillon moeten nog aangelengd worden met water. Hoeveel water er bij moet staat op de pot.
- Laat de uiensoep nog een half uurtje doorkoken en smakelijk eten!

Voedingswaarde per portie:
Energie: 146 kcal
Eiwit: 3,1 gram
Vet: 6,6 gram
Verzadigd vet: 1,4 gram
Koolhydraten: 16,1 gram
Vezels: 4,5 gram
Zout: 4 gram
Reactie plaatsen
Reacties