Goedgevulde uiensoep

Gepubliceerd op 12 juni 2019 om 19:03

Bereidingstijd: ½ uur + ½ uur wachten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 kilo uien
  • 2 eetlepels vloeibaar bak en braad 
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 pot kippenbouillon

 

Benodigdheden voor bereiding:

Kookpan (inhoud van minimaal 2 liter), snijplank, koksmes, bakspatel.

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd alle uien in halve ringen.
  2. Bak de uien in de vloeibare bak en braadboter
  3. Zodra de uien glazig (doorzichtig) zijn, voeg de eetlepel bloem toe.
  4. Bak de bloem op laag vuur enkele minuten mee terwijl je het blijft doorroeren.
  5. Voeg de pot kippenbouillon beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren. Let op: de potten kippenbouillon moeten nog aangelengd worden met water. Hoeveel water er bij moet staat op de pot.
  6. Laat de uiensoep nog een half uurtje doorkoken en smakelijk eten!

Voedingswaarde per portie:

Energie:             146 kcal

Eiwit:                  3,1 gram

Vet:                     6,6 gram

Verzadigd vet:   1,4 gram

Koolhydraten:   16,1 gram

Vezels:                4,5 gram

Zout:                   4 gram

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.