Pangasiusfilet met pastinaakfriet en salade

Gepubliceerd op 12 juni 2019 om 19:07

Bereidingstijd: 45-60 minuten

Porties: 4

 

Ingrediënten:

  • 200 g pastinaak                                      
  • 2 el olijfolie.                                 
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en peper
  • 4 stuks pangasiusfilet
  • 4 el Italiaanse kruiden
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el bak-en braadboter
  • 250 g Gemengde sla
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden voor bereiding: Oven, ovenschaal, bakplaat, bakpapier, grote kom, grote koekenpan, 2 snijplanken, groentemes, dunschiller, spatel.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pak een grote kom en schil hierboven de pastinaak schoon met een dunschiller.
  3. Snijd de uiteinde van de pastinaak er af en gooi deze samen met de schillen weg.
  4. Snijd pastinaak in de vorm van kleine frietjes.
  5. Verdeel de frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Besprenkel de frietjes met olijfolie en kruid met de eetlepel paprikapoeder, zout en peper.
  7. Bak de frietjes in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  8. Leg de pangasiusfilets op een snijplank en kruid deze met de helft van de Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
  9. Draai de pangasiusfilets om en kruid ook deze kant met de andere helft van de Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
  10. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de bak en braadboter toe.
  11. Voeg de pangasiusfilets toe en bak deze in 8-10 minuten gaar.
  12. Was de komkommer en snijd deze twee keer over de lengte door het midden. Snijd kwarten van de plakken komkommer.
  13. Snijd de topjes van de ui er af en ontvel de ui. Snijd de ui doormidden, snijd hier dan halve uienringen van. Snijd eventueel de ringen nogmaals doormidden.
  14. Halveer de cherrytomaatjes en snijd ze daarna nogmaals doormidden.
  15. Doe de gemengde sla, tomaatjes, ui en komkommer in een kom.
  16. Voeg een eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak toe aan de salade en roer de salade door elkaar.

Voedingswaarde per portie:

Energie:             260 kcal
Eiwit:                  26 g
Vet:                     13 g
Verzadigd vet:   2 g
Koolhydraten:   9 g
Vezels:                4 g
Zout:                   0,7 g

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.