Bereidingstijd: 45-60 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 200 g pastinaak
- 2 el olijfolie.
- 1 el paprikapoeder
- zout en peper
- 4 stuks pangasiusfilet
- 4 el Italiaanse kruiden
- 2 el paprikapoeder
- 2 el bak-en braadboter
- 250 g Gemengde sla
- 100 g cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 el olijfolie
Benodigdheden voor bereiding: Oven, ovenschaal, bakplaat, bakpapier, grote kom, grote koekenpan, 2 snijplanken, groentemes, dunschiller, spatel.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pak een grote kom en schil hierboven de pastinaak schoon met een dunschiller.
- Snijd de uiteinde van de pastinaak er af en gooi deze samen met de schillen weg.
- Snijd pastinaak in de vorm van kleine frietjes.
- Verdeel de frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Besprenkel de frietjes met olijfolie en kruid met de eetlepel paprikapoeder, zout en peper.
- Bak de frietjes in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Leg de pangasiusfilets op een snijplank en kruid deze met de helft van de Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
- Draai de pangasiusfilets om en kruid ook deze kant met de andere helft van de Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de bak en braadboter toe.
- Voeg de pangasiusfilets toe en bak deze in 8-10 minuten gaar.
- Was de komkommer en snijd deze twee keer over de lengte door het midden. Snijd kwarten van de plakken komkommer.
- Snijd de topjes van de ui er af en ontvel de ui. Snijd de ui doormidden, snijd hier dan halve uienringen van. Snijd eventueel de ringen nogmaals doormidden.
- Halveer de cherrytomaatjes en snijd ze daarna nogmaals doormidden.
- Doe de gemengde sla, tomaatjes, ui en komkommer in een kom.
- Voeg een eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak toe aan de salade en roer de salade door elkaar.

Voedingswaarde per portie:
Energie: 260 kcal
Eiwit: 26 g
Vet: 13 g
Verzadigd vet: 2 g
Koolhydraten: 9 g
Vezels: 4 g
Zout: 0,7 g
Reactie plaatsen
Reacties